Ул. “Кап. Д. Списаревски” 3, София 1592
0700 1 49 49
sales@viasattech.com

За нас

НачалоЗа нас
За нас
За нас

Кои сме ние?

Най-големият производител и технологичен
доставчик в България на GPS системи за
проследяване на превозни средства

Viasat Technology (ИКОМ ООД) е най-големият производител и технологичен доставчик в България на GPS системи за проследяване на превозни средства, контрол и управление на автомобилни паркове, интелигентни транспортни системи за градския транспорт, както и други телематични решения за публични и частни организации.

Viasat Technology започва своята история с името ИКОМ през 1996 г. и е сред първите фирми в България, предлагащи продукти, услуги и решения в сферата на автомобилната телематика. Днес компанията е предпочитан доставчик на GPS базирани услуги за бизнеса в България. 6 600 фирми с общо над 46 000 МПС оптимизират транспортните си операции с нашите продукти.

В средата на 2017 г. ИКОМ  стана част от водещата Европейска телематична група Viasat Group, която оперира в над 50 държави в Европа, Средния Изток, Латинска Америка и Африка. За повече от 40 г. на пазара, Viasat Group произвежда и инсталира над 2 100 000 GPS устройства в цял свят. 

Понастоящем, продуктовата ни гама  успешно се разпространява в България, Холандия, Македония, Сърбия и Румъния, а усилията за разширяване на международното присъствие и в други страни продължават.

Viasat Technology разполага с  24/7 контакт център за обслужване на клиенти, както  и един от най-големите R&D центрове в региона за разработка на високотехнологични хардуерни и софтуерни телематични решения. 

Широка мрежа от монтажни центрове на територията на цялата страна се грижи за монтажа на GPS устройствата в превозните средства, както и за последващото сервизиране на оборудването.

stars1

За нас

Фирми

Автомобила

Града

Държави

Viasat Technology

Мисия, визия и ценности на
Viasat Technology

Мисия

Мисията на Viasat Technology e да предоставя решения и инструменти, които трансформират наличните данни, по начин който помага на клиентите да постигат все по-амбициозни цели.

Визия

Ние от Viasat Technology вярваме, че нашите решения могат да подобрят живота на хората и фирмите. Вярваме, че сложните неща могат да се управляват от простите неща. Вярваме, че страстта и креативността на хората са от съществено значение за технологичните иновации и развитието на човека. Вярваме, че един сън е само сън, докато не решите да го сбъднете.

Ценности

Всички членове на Viasat Group, от директорите до служителите, от началниците на отдели до работниците, са възприели позитивното отношение, с което се очаква да изпълняват ежедневните си професионални ангажименти.

Предимства
 • Производител на хардуера и софтуера, което гарантира гъвкавост при специфични клиентски изисквания.
 • 24/7 технически център за обслужване на клиенти.
 • Широка сервизна мрежа в цялата страна.
 • Най-богатото продуктово портфолио в областта на автомобилната телематика в България и региона.
 • Част от най-голямата независима Европейска телематична група – Viasat Group.
 • Редица успешно реализирани големи проекти на Български и международни компании.
 • Екип от над 60 висококвалифицирани специалиста с богат опит.
 • Ticketing система за бърза реакция при обслужването на клиента.
 • Безплатни консултации и обучения.
Ползи от услугите
 • Прекратявате лошите практики – излишният пробег и престои, неспазване на работно време, кражба на горива, използване на служебните автомобили за лични нужди и т.н.
 • Контролирате скоростта, което води до намаляване на средния разход на гориво, повредите и риска от катастрофи. Повишавате сигурността на водача и автомобила.
 • Намалявате административните разходи за поддръжка и управление на автопарка – разполагате със сервизен модул за лесно и ефективно управление на всички дейности, свързани със сервизното обслужване на превозните средства (застраховки, поддръжка, ремонти, гуми и т.н.).
 • Подобрявате качеството на услугите, които предлагате – увеличавате броя обслужени обекти от транспортно средство и осигурявате повече прозрачност при обслужването.
 • Повишавате своята ефективност – оптимално използвате наличния транспортен и човешки ресурс.