Ул. “Кап. Д. Списаревски” 3, София 1592
0700 1 49 49
sales@viasattech.com

За нас

НачалоЗа нас
За нас
За нас

Кои сме ние?

Най-големият производител и технологичен
доставчик в България на GPS системи за
проследяване на превозни средства

Viasat Technology (ИКОМ ООД) е най-големият производител и технологичен доставчик в България на GPS системи за проследяване на превозни средства, контрол и управление на автомобилни паркове, интелигентни транспортни системи за градския транспорт, както и други телематични решения за публични и частни организации.

Viasat Technology започва своята история с името ИКОМ през 1996 г. и е сред първите фирми в България, предлагащи продукти, услуги и решения в сферата на автомобилната телематика. Днес компанията е предпочитан доставчик на GPS базирани услуги за бизнеса в България. 6 600 фирми с общо над 46 000 МПС оптимизират транспортните си операции с нашите продукти.

В средата на 2017 г. ИКОМ  стана част от водещата Европейска телематична група Viasat Group, която оперира в над 50 държави в Европа, Средния Изток, Латинска Америка и Африка. За повече от 40 г. на пазара, Viasat Group произвежда и инсталира над 2 100 000 GPS устройства в цял свят. 

Понастоящем, продуктовата ни гама  успешно се разпространява в България, Холандия, Македония, Сърбия и Румъния, а усилията за разширяване на международното присъствие и в други страни продължават.

Viasat Technology разполага с  24/7 контакт център за обслужване на клиенти, както  и един от най-големите R&D центрове в региона за разработка на високотехнологични хардуерни и софтуерни телематични решения. 

Широка мрежа от монтажни центрове на територията на цялата страна се грижи за монтажа на GPS устройствата в превозните средства, както и за последващото сервизиране на оборудването.

stars1

За нас

Фирми

Автомобила

Града

Държави

Viasat Technology

Мисия, визия и ценности на
Viasat Technology

Мисия на Viasat Technology

Мисията на Viasat Technology e да предоставя решения и инструменти, които трансформират наличните данни, по начин който помага на клиентите да постигат все по-амбициозни цели.

Визия на Viasat Technology

Ние от Viasat Technology вярваме, че нашите решения могат да подобрят живота на хората и фирмите. Вярваме, че сложните неща могат да се управляват от простите неща. Вярваме, че страстта и креативността на хората са от съществено значение за технологичните иновации и развитието на човека. Вярваме, че един сън е само сън, докато не решите да го сбъднете.

Ценности на Viasat Technology

Всички членове на Viasat Group, от директорите до служителите, от началниците на отдели до работниците, са възприели позитивното отношение, с което се очаква да изпълняват ежедневните си професионални ангажименти.

Предимства
 • Производител на хардуера и софтуера, което гарантира гъвкавост при специфични клиентски изисквания.
 • 24/7 технически център за обслужване на клиенти.
 • Широка сервизна мрежа в цялата страна.
 • Най-богатото продуктово портфолио в областта на автомобилната телематика в България и региона.
 • Част от най-голямата независима Европейска телематична група – Viasat Group.
 • Редица успешно реализирани големи проекти на Български и международни компании.
 • Екип от над 60 висококвалифицирани специалиста с богат опит.
 • Ticketing система за бърза реакция при обслужването на клиента.
 • Безплатни консултации и обучения.
Ползи от услугите
 • Прекратявате лошите практики – излишният пробег и престои, неспазване на работно време, кражба на горива, използване на служебните автомобили за лични нужди и т.н.
 • Контролирате скоростта, което води до намаляване на средния разход на гориво, повредите и риска от катастрофи. Повишавате сигурността на водача и автомобила.
 • Намалявате административните разходи за поддръжка и управление на автопарка – разполагате със сервизен модул за лесно и ефективно управление на всички дейности, свързани със сервизното обслужване на превозните средства (застраховки, поддръжка, ремонти, гуми и т.н.).
 • Подобрявате качеството на услугите, които предлагате – увеличавате броя обслужени обекти от транспортно средство и осигурявате повече прозрачност при обслужването.
 • Повишавате своята ефективност – оптимално използвате наличния транспортен и човешки ресурс.