Ул. “Кап. Д. Списаревски” 3, София 1592
0700 1 49 49
sales@viasattech.com

За нас

НачалоЗа нас
За нас
За нас

Кои сме ние?

Най-големият производител и технологичен
доставчик в България на GPS системи за
проследяване на превозни средства

Viasat Technology (ИКОМ ООД) е най-големият производител и технологичен доставчик в България на GPS системи за проследяване на превозни средства, контрол и управление на автомобилни паркове, интелигентни транспортни системи за градския транспорт, както и други телематични решения за публични и частни организации.

stars1

 

Viasat Technology започва своята история преди повече от две десетилетия като идея на трима приятели и колеги от Технически университет, София – Ивайло, Георги и Драго. Водени от страстта си към технологията и компютърните науки стартират проект, тясно специализиран в сферата на телематиката. Така през 1996 г. е основана компанията, с името познато ни и до днес – Иком. Тя е сред пионерите в България, предлагащи продукти, услуги и решения в сферата на автомобилната телематика.

1999 г.

ИКОМ създава собствен R&D център в България, за развитие на самостоятелни хардуерни и софтуерни решения. Понастоящем центърът за развойна дейност е най-големият на Балканския полуостров, занимаващ се с телематика.

2006 г.

Компанията регистрира търговското име – EuroGPS и под този бранд реализира емблематичният си проект SmartTracker – мощен инструмент за контрол на големи и хетерогенни автопаркове.

В следващото десетилетие EuroGPS разширява своята дейност и портфолио от услуги и продукти, което вече се разпространява в 4 държави – България, Холандия, Румъния и Македония. Международните позиции на компанията, както и качеството на предлаганите продукти и решения, привличат вниманието на най-голямата телематична група в Европа – Viasat Group.

За повече информация
изтеглете пълното представяне на
Viasat Technology от формата

[activecampaign form=12]

EuroGPS става Viasat Technology

Средата на 2017 г. EuroGPS, водещ оператор в телематичния бизнес у нас, с над 50% пазарен дял, става част от Viasat Group и сменя търговското си название с Viasat Technology. Основна цел на партньорството e изграждането на българската компания като технологичен център на групата, за разработка на нови технологии, в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за умни градове. Предвидена е и допълнителна инвестиция за развитие на производствен център за хардуерни решения, с което да се постигне повишаване на цялостната конкурентоспособност на групата компании на глобалния пазар.

Viasat Group е утвърден европейски лидер с над 45-г историяГрупата предлага широко портфолио от услуги – продукти и услуги в сферата на автомобилната телематика, застрахователната телематика, управление на Big Data и IOT решенията. Оперира, произвежда и инсталира над 2 милиона GPS устройства в над 50 държави в Европа, Средния Изток, Латинска Америка и Африка.

stars1

За нас
За нас
За нас

Viasat Technology става национален доставчик на ТОЛ услуги

2020 година Viasat Technology става национален доставчик на услуги (НДУ) за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние. ТОЛ услугата е достъпна и безплатна за настоящите клиенти на компанията

Реализиран е порталът vToll.bg, чрез който могат да контролират камиони, автобуси и други превозни средства над 3,5 тона, да се променят динамично брой оси, да се следят налични парични средства, от които се плащат ТОЛ таксите, както и да  се проверяват кои транспортни средства са включени в белия списък.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Повече от 6600 организации избират
Viasat Technology

Днес, 25 години след основаването си, Viasat Technology е доверен партньор на повече от 6600 публични и частни организации, сред които – Карлберг България, Загорка АД, Кока Кола Хеленик, EVN, Phoenix Pharma, T-Mobile, Viviacom, ИНСА Ойл, Белла България и много други. Компанията реализира успрешно проекти за управление на градския транспорт чрез интелигентни системи в 7 града.

За нас
Предимства
 • Производител на хардуера и софтуера, което гарантира гъвкавост при специфични клиентски изисквания.
 • 24/7 технически център за обслужване на клиенти.
 • Широка сервизна мрежа в цялата страна.
 • Най-богатото продуктово портфолио в областта на автомобилната телематика в България и региона.
 • Част от най-голямата независима Европейска телематична група – Viasat Group.
 • Редица успешно реализирани големи проекти на Български и международни компании.
 • Екип от над 60 висококвалифицирани специалисти с богат опит.
 • Ticketing система за бърза реакция при обслужването на клиента.
 • Безплатни консултации и обучения.
Ползи от услугите
 • Прекратявате лошите практики – излишният пробег и престои, неспазване на работно време, кражба на горива, използване на служебните автомобили за лични нужди и т.н.
 • Контролирате скоростта, което води до намаляване на средния разход на гориво, повредите и риска от катастрофи. Повишавате сигурността на водача и автомобила.
 • Намалявате административните разходи за поддръжка и управление на автопарка – разполагате със сервизен модул за лесно и ефективно управление на всички дейности, свързани със сервизното обслужване на превозните средства (застраховки, поддръжка, ремонти, гуми и т.н.).
 • Подобрявате качеството на услугите, които предлагате – увеличавате броя обслужени обекти от транспортно средство и осигурявате повече прозрачност при обслужването.
 • Повишавате своята ефективност – оптимално използвате наличния транспортен и човешки ресурс.

Фирми

Автомобила

Града

Държави

Viasat Technology

Мисия, визия и ценности на
Viasat Technology

Мисия

Мисията на Viasat Technology e да предоставя решения и инструменти, които трансформират наличните данни, по начин който помага на клиентите да постигат все по-амбициозни цели.

Визия

Ние от Viasat Technology вярваме, че нашите решения могат да подобрят живота на хората и фирмите. Вярваме, че сложните неща могат да се управляват от простите неща. Вярваме, че страстта и креативността на хората са от съществено значение за технологичните иновации и развитието на човека. Вярваме, че един сън е само сън, докато не решите да го сбъднете.

Ценности

Всички членове на Viasat Group, от директорите до служителите, от началниците на отдели до работниците, са възприели позитивното отношение, с което се очаква да изпълняват ежедневните си професионални ангажименти.