Фишовете за глоби за превишена скорост се издават на собственика на автомобила или на управителя на фирмата при служебни автомобили. Когато един автомобил се управлява от различни водачи, и получите съобщение за глоба след седмици или месеци, ще е доста трудно, без технически средства, да разберете кой е бил зад волана. Не е приятно да плащате за чужди грешки, тъй като липсва снимка от камера и отговорността е недоизяснена. Още по-неловко е да не можете да докажете кой е карал автомобила, когато е извършено нарушението.

Viasat Technology може лесно да разреши този проблем чрез:

GPS проследяващо устройство с идентификация на водача

GPS проследяващо устройство без идентификация на водача няма да ви свърши работа, защото няма да знаете кой е карал автомобила в конкретен момент. Модулът за идентификация („чекиране“) на водача е допълнителен хардуерен компонент, който указва кой водач, кое МПС е управлявал и кога, посредством персонална карта – RFID (РФИД) карта или iButton (Ай Бутон). За целта, на всеки водач се дава такава карта или iButton, с които трябва да се чекира всеки път когато кара автомобила. По този начин, в GPS системата има винаги информация кой управлява даден автомобил. Идентификация на водача не Ви е необходима единствено когато превозното средство се управлява само от един шофьор.

Как да разберете кой е шофирал служебния автомобил, когато получите глоба и вече имате GPS проследяващо устройство с идентификация на водача? Има няколко варианта:

1. Оперативно GPS проследяване на автомобила и неговата скорост за конкретния ден и час

Вижте извадка от софтуера, който показва недвусмислено търсената информация – водач, скорост, място, посока на движение и регистрационен номер на автомобила:

Speed.png

2. Справка за конкретния период и автомобил

С една от най-често ползваните справки, можете бързо да се ориентирате за максималната скорост в дадена отсечка на движение на автомобила:

MaxSpeed.png

 

3.Справка за нарушения на скоростта

С проследяващо GPS устройство с модул за идентификация на водача и софтуера на Viasat Technology, винаги ще сте информирани за нарушенията на скоростта на всеки водач. Примерът по-долу илюстрира информацията, с която ще разполагате:

NarishenieSkorost.jpg

 

Ако имате въпроси или искате да разберете цени, oбадете ни се или изпратете запитване за оферта.