Published on януари 8, 2018

3 начина да разберете кой е карал служебния автомобил, когато получите глоба за превишена скорост

Фишовете за глоба за превишена скорост се издават на собственика на автомобила или на управителя на фирмата при служебни автомобили. Когато един автомобил се управлява от различни водачи, и получите съобщение за глоба след седмици или месеци, ще е доста трудно, без технически средства, да разберете кой е бил зад волана. Не е приятно да плащате за чужди грешки, тъй като липсва снимка от камера и отговорността е недоизяснена. Още по-неловко е да не можете да докажете кой е карал автомобила, когато е извършено нарушението.

Viasat Technology може лесно да разреши този проблем чрез:

GPS проследяващо устройство с идентификация на водача

GPS проследяващо устройство без идентификация на водача няма да ви свърши работа, защото няма да знаете кой е карал автомобила в конкретен момент. Модулът за идентификация („чекиране“) на водача е допълнителен хардуерен компонент, който указва кой водач, кое МПС е управлявал и кога, посредством персонална карта – RFID (РФИД) карта или iButton (Ай Бутон). За целта, на всеки водач се дава такава карта или iButton, с които трябва да се чекира всеки път когато кара автомобила. По този начин, в GPS системата има винаги информация кой управлява даден автомобил. Идентификация на водача не Ви е необходима единствено когато превозното средство се управлява само от един шофьор.

Как да разберете кой е шофирал служебния автомобил, когато получите глоба за превишена скорост и вече имате GPS проследяващо устройство с идентификация на водача? Има няколко варианта:

1. Оперативно GPS проследяване на автомобила и неговата скорост за конкретния ден и час

Вижте извадка от софтуера, който показва недвусмислено търсената информация – водач, скорост, място, посока на движение и регистрационен номер на автомобила:

глоба за превишена скорост при служебен автомобил с GPS Viasat Technology

2. Справка за конкретния период и автомобил

С една от най-често ползваните справки, можете бързо да се ориентирате за максималната скорост в дадена отсечка на движение на автомобила:

 

глоба за превишена скорост при служебен автомобил с GPS Viasat Technology

3.Справка за нарушения на скоростта

С проследяващо GPS устройство с модул за идентификация на водача и софтуера на Viasat Technology, винаги ще сте информирани за нарушенията на скоростта на всеки водач. Примерът по-долу илюстрира информацията, с която ще разполагате:

глоба за превишена скорост при служебен автомобил с GPS Viasat Technology

 

Какво представлява Viasat Driver Manager и как може да Ви помогне да разрешите казуса с проблемната глоба за превишена скорост?

Viasat Driver Manager e решение, което дава информация за това кой автомобил от кой водач е бил управляван в определен момент или период от време. По този начин, лесно се идентифицира отговорност в случай на получаване на глоба за превишена скорост от камера или при ПТП. В допълнение, може да се прави разграничение между лично и служебно ползване, както и да оторизирате достъп на водачите само до определени автомобили. Налице е възможност за използване на фирмените карти на служителите за идентификация в автомобила.

 

Viasat Technology e част от Viasat Group. Ако имате въпроси към нас или искате да разберете цени, oбадете ни се на телефон 0700 1 49 49 или изпратете запитване за оферта през формата по-долу. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ПОДОБНИ СТАТИИ